ALTERNATIEVE OF HALVE WAARHEID VERSUS FEITEN

Tom Sleeuwaert : Ik val in herhaling, maar hoe lang zal Zoersel deze score behalen? Deze meerderheid, met N-VA aan het roer, heeft de voorbije jaren de ondersteuning aan verenigingen fors terug geschroefd, maar pronkt wel met de bruisende gemeente Zoersel. Beste politici, een gemeente bruist door de vrijwillige inzet van de honderden vrijwilligers in de gemeente die zich belangeloos inzetten. In plaats van hen ten volle te ondersteunen, wordt de uitleendienst uitgekleed en valt de logistieke ondersteuning aan evenementen zo goed als volledig weg. Zo kon Halle Proeft de voorbije jaren rekenen op de gemeente voor de elektriciteit. Nu mag de organisatie nog 1 elektriciteitspaddenstoel en 1 kabel van de gemeente gebruiken. "De rest kun je ergens huren of je kunt er altijd ook zelf enkele kopen en in jullie garage zetten," is de boodschap van het bestuur. Nee, beste gemeente, voor een eenmalig evenement gaan we als organisatie geen paddenstoelen van 700 euro/stuk kopen, en al zeker niet als de gemeente zelf over de nodige paddenstoelen beschikt, maar het gewoon vertikt om er lokale initiatieven mee te ondersteunen. We zullen vanuit Halle Proeft in elk geval eens twee keer nadenken of er nog wel een volgende editie komt in 2019.

 

 

Fictie: Dit artikel is incorrect
over deze onderwerpen: 
Gemeentemonitor

Mede door het werk en het enthousiasme van N-VA in de gemeente, is Zoersel een toffe plaats om...

Valentijnswandeling in Zoersel

Mijnheer Sleeuwaert, U vertelt onwaarheden. Dit is niet meer ernstig. Dat u geen fan bent van N-VA is duidelijk. Dat is ieders vrije keuze. Maar onwaarheden verspreiden is niet netjes.  Gemeente Zoersel heeft elektrisch materiaal voor eigen gebruik of door een derde in haar opdracht. Bij de editie van Halle Proeft 2017 wist u reeds (als organisator) dat gemeente Zoersel geen elektriciteitsmateriaal uitleent. Dit materiaal staat niet en stond nooit in de lijst van het uit te lenen materiaal.  Dat u de vorige edities gebruik hebt kunnen maken van de materialen was louter goede wil. Gemeente Zoersel heeft u alsnog verder geholpen en een Halse vereniging heeft kosteloos elektrische materialen uitgeleend aan Halle Proeft. In september 2017 werd u nogmaals duidelijk gemaakt dat de organisatie van Halle Proeft zelf voor elektrisch materiaal diende te zorgen omdat dit niet wordt uitgeleend aan verenigingen.  Tot gisteren werd er vanuit Halle Proeft nog steeds geen vraag gesteld aan andere verenigingen om elektrisch materiaal te mogen ontlenen. Waarom zou Halle Proeft meer elektrisch materiaal van de gemeente Zoersel moeten krijgen, dan pakweg : het Aspibal, de Dag van de Landbouw, 6 uur van Halle, Halle Tropicale, Volksspelen Sint- Antonius, Zoerselkermis,  …

Het lijkt er op dat u N-VA in een slecht daglicht wenst te stellen door “niet alles” te vertellen en de indruk te wekken dat het huidige bestuur de verenigingen beknot in het organiseren van evenementen. U weet al te best dat dit niet waar is. Laten we ons bij de feiten houden.  Enige tijd geleden, besliste het schepencollege, om aan een organiserende vereniging van een evenement op openbaar terrein, voor de elektriciteit 1 paddenstoel en 1 stroomkabel ter beschikking te stellen. Andere elektrische materialen dienen door de organisatie voorzien te worden. Dit is een uitbreiding van de dienstverlening. Het gemeentebestuur heeft trouwens ook de erkenning van de speerpuntacties aangepast. Naast de sport- en jeugd-verenigingen kunnen, onder bepaalde voorwaarden, ook andere erkende Zoerselse verenigingen, 1x per jaar, een aanvraag doen voor een speerpuntactie (= gratis gemeentelijk materiaal voor het evenement).