BYPASS RISSCHOTSELOOP

Op 25 juni 2014

Sinds 1994 overstroomt de Risschotseloop (waterloop van 2e categorie) regelmatig  ter hoogte van de woonwijk Goudveld te Zoersel. Men probeert om de wateroverlast in de woonwijk te verminderen. In de periode 2003-2005 werden twee alternatieven voorgesteld en afgewogen op basis van hun milieueffecten. Het meest milieuvriendelijke alternatief was de realisatie van een omleiding van de waterloop in combinatie met de inrichting van een retentiezone of uiterwaard. Hiervoor was een gewestplanwijziging d.m.v. een PRUP nodig. Met deze aanpassing wordt het gewenste veiligheidsniveau bereikt.  
Het agentschap Natuur en Bos, de provincie Antwerpen en de gemeente Zoersel werken samen aan dit project. De Risschotseloop wordt nu over de nodige lengte ontdubbeld om  wateroverlast te vermijden in de toekomst.  Het kruispunt Hallebaan-Snt-Antoniusbaan wordt heraangelegd met het oog op de veiligheid van de weggebruikers. Er komt een fietspad langs de Hallebaan.  Ook aan ecologie en landschap werd gedacht: naaldbossen worden omgevormd naar hoogwaardiger loofbos, weilandpercelen worden bebost en er komt laanbeplanting langsheen het fietspad om het landschappelijke karakter van de Hallebaan als historische dreef te versterken.   
Meer info: http://www.provincieantwerpen.be/leefomgeving/ruimtelijke_ordening/ruimtelijke_uitvoeri/open_ruimte/zoersel_risschotselo/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is