Park en natuur staan centraal in Kasteel van Halle

Op 2 mei 2011

"De creaties moesten wel passen in het opgelegde thema 'park en natuur'," verklaarde burgemeester Katrien Schryvers (CD&V) tijdens de vernissage. Cultuurschepen Liesbeth Verstreken (N-VA) vond de kwaliteit van het getoonde werk erg hoogstaand.

Vleugel van libel

Dé blikvanger van de tentoonstelling was 'Helikopter' van Jean Coen, een creatie in polyester die de vleugel van een libel voorstelt.

Staf Sleypen bracht hulde aan de kunst van zijn overleden vrouw door enkele van haar werken te tonen die de bloemenpracht in de natuur voorstellen.

Fijn en sfeervol is het schilderij van Jean Loeman dat de omgeving van de trappistenabdij in Westmalle evoceert.

Ongeveer in dezelfde sfeer legde Karel Van Den Langenbergh de Bruulbergen in Oostmalle en het landelijke Graffendonk in Zoersel op doek vast.

Oude olijfboom

Georgette Truyens-Sanders maakte een leuke compositie waarbij een hond een kat, een konijn en een kuikentje koestert. Line Zielens schilderde heikikkers en een eeuwenoude olijfboom die nog vruchten draagt.

Ria Van Uffel toont onder meer een tekening van het jachtpaviljoentje in het Park van Halle en Annemie Roovers brengt recyclagemateriaal, zoals hout en metaal, opnieuw tot leven.

De andere exposanten in het kasteel van Halle zijn: Inne Beeckmans, Lieve De Houwer, Diana De Koninck, Belinda De Wilde, Maria Dieltjens, Antoine Leonard, Lydie Maes, Rik Poels, Min Spillemaekers en Alfons Van Dyck.

De expo 'Park en Natuur' is nog tot vrijdag 27 mei elke werkdag geopend van 10 tot 17u en ook op zaterdag 7 en de zondagen 8 en 29 mei van 13.30u tot 18u.

Kasteel van Halle, Kasteeldreef 55, 2980 Zoersel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is