Belangrijke punten uit de gemeenteraad van 17/11/2015

Op 17 november 2015

De gemeenteraad van 17 november is vooral een technische gemeenteraad . Kosteloze grondafstanden, verkoop van twee gronden, aanduiding van vertegenwoordigers  bij diverse intercommunales   en goedkeuring van agenda's van diezelfde intercommunales.

Twee punten springen er uit:
Groen stelt voor om het charter Sterk Fietsbeleid te ondertekenen. Uiteraard is elke partij voorstander en wordt dit punt unaniem aangenomen.  Er komen voorstellen, en, zo stelt schepen Van de Velde, deze voorstellen zullen na goedkeuring in de raad ook uitgevoerd worden.

Punt 10 van deze gemeenteraad bepaalt   het gemeentelijk budget voor internationale samenwerking (voorheen ontwikkelingshulp) en   de verdeelsleutel van dit budget   . Het gemeentelijk budget voor internationale samenwerking werd vastgesteld op 0,7 % van de ontvangsten uit belastingen en gemeentefonds, na aftrek van de toelage aan gezinnen en het OCMW. De verdeling gebeurt volgens vaste bedragen voor Cruces (9000 euro), uitwerking van de stedenband (17 000 euro), wereldraad (20 000 euro) en Zoerselse projecten (max. 1500 euro). De toelage voor 11 11 11 -actie en Broederlijk Delen is de rest van de 0,7 % en kan licht schommelen. Schepen Paredaens onderstreept ook dat internationale samenwerking beter uitdrukt waar het echt om gaat: "We willen hulp bieden door samen te werken met mensen en projecten opzetten die de plaatselijke bevolking ten goede komen". Onze samenwerkingsprojecten in Bohicon en Crucea bewijzen dit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is