BETERE DOORSTROMING VERKEER TE SINT-ANTONIUS

Op 21 augustus 2015

Misschien heeft u het al gemerkt: er staat minder file op de N12 te Sint-Antonius. Dankzij de inspanningen van onze schepen Danny Van de Velde is de afstelling van de lichten aangepast. Optimale doorstroming door middel van een groene golf is echter niet mogelijk.
De verhouding tussen groen- en roodfases van de verschillende richtingen werd geoptimaliseerd.  Een volledige synchronisatie van alle verkeerslichten in Sint-Antonius is moeilijk te bereiken omwille van het grote aantal voertuigen. Bovendien werken de verkeerslichten aan het kruispunt Kerkhoflei/N12/Processieweg in combinatie met de voetgangerslichten aan de school. 
‘s Nachts kan men tussen 22 uur en 6 uur wel een ‘groene golf’ bereiken. Dit houdt in dat verkeer  op een verkeersweg met meerdere verkeerslichten kan doorrijden zonder te moeten stoppen. Dit wordt gerealiseerd door de cyclus van de verkeerslichten aan elkaar te koppelen en aan te passen aan de gemiddelde wettelijke rijsnelheid.
Op de N12 staan reeds camera’s die de schakelfasen aanpassen aan het aantal auto’s. Dus meer auto’s op de N12 betekent langer groen. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met voetgangers en fietsers. 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is