De NetZak doet op donderdag 16 juli opnieuw haar deuren open.

Op 25 juni 2020, over deze onderwerpen: Welzijn en sociale zaken

De Zoerselse sociale kruidenier De NetZak doet op donderdag 16 juli opnieuw haar deuren open. Dat gebeurt voorlopig wel zonder ontmoetingsruimte. Schepen voor Armoedebestrijding Cindy Van Paesschen hoopt wel dat daar snel verandering in komt. “Zo kunnen we het sociaal isolement van onze cliënten wegnemen”, zegt ze. 

Door de coronacrisis heeft de sociale kruidenier twee maanden haar werking moeten stilleggen. Dankzij nieuwe krachten kon De NetZak vanaf donderdag 14 mei haar klanten bestellingen laten afhalen. Voor wie het echt niet tot de sociale kruidenier geraakt, kreeg producten aan huis geleverd. Tot en met donderdag 9 juli blijft dat systeem gelden. 

Vanaf donderdag 16 juli mogen de Zoerselaars met een laag inkomen in bezit van een Z-pas opnieuw zelf komen winkelen. “Dat is te danken aan alle vrijwilligers, of dat nu vaste krachten zijn of tijdelijke nieuwe”, zegt Van Paesschen. Desondanks blijven de vrijwilligers nog een tijdje bestellingen aan huis leveren voor wie vanwege het coronavirus of andere redenen niet tot de sociale kruidenier geraakt. 

Een tas koffie drinken of een kommetje soep eten kan nog niet. Daarvoor zou De NetZak moeten voldoen aan alle regels van de horeca. “Ik heb er nog aan gedacht om dat buiten te doen. Maar dan hebben we een vrijwilliger nodig die alle bestellingen opneemt en brengt volgens de regels. De ontmoetingsruimte is een sas naar de winkel. Daarom is er te weinig ruimte om alles volgens de maatregelen te laten verlopen. Hopelijk kan dat snel wel weer, want voor velen was het een uitlatingsklep om een babbeltje te slaan met anderen”, besluit Van Paesschen. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is