Een administratieve vergissing.

Op 14 juni 2020, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur

Marcel De Vos (N-VA) heeft dan toch geen waarschuwing gekregen van het Antwerps parket omdat hij het Vlaams Belang een fascistoïde partij genoemd heeft in een email met de pers. De brief die Wouter Bollansée, Vlaams Belang-voorzitter in Zoersel, ontving van het parket, bleek een administratieve vergissing. Case closed dus.

 

Vlaams Belang Zoersel-voorzitter Wouter Bollansée legde op 8 mei bij de lokale politie Voorkempen klacht neer tegen de Zoerselse gemeenteraadsvoorzitter Marcel De Vos (N-VA) wegens laster en eerroof enerzijds en aanzetten tot haat of geweld en discriminatie anderzijds. Na een onderling steekspel met als een van de aanleidingen de abnormaal lange gemeenteraadszittingen in Zoersel, had de getergde gemeenteraadsvoorzitter Vlaams Belang ‘fascistoïde’ genoemd.

Vlaams Belang-voorzitter Wouter Bollansée liet na zijn klacht weten dat hij een brief van het Antwerps parket had gekregen waarin stond dat de zaak geseponeerd zou worden, maar dat De Vos wel een waarschuwing had gekregen. Hetgeen De Vos verbaasde, want hij had zelf niets ontvangen, waarop hij zelf het parket contacteerde.

Vrijdag kreeg Marcel De Vos per brief uitleg van de Procureur des Konings van het parket Antwerpen, Franky De Keyzer. Wettelijk gezien zou De Vos zich bezondigd kunnen hebben aan een ‘drukpersmisdrijf’, omdat hij zijn uitspraak over het Vlaams Belang deed in mailverkeer met de pers. Mocht het in dat geval tot een vervolging komen, dan moet het dossier naar het Hof van Assisen, dat andere prioriteiten heeft in het vervolgingsbeleid. Het proces-verbaal werd daarom geseponeerd zonder gevolg. Maar door een foutje bij de applicatie, werd die beslissing verkeerdelijk ingevoerd in de computer als ‘sepot onder de voorwaarde van een waarschuwing’, waardoor er automatisch een tweede brief vertrok naar Bollansée waarin stond dat Marcel De Vos een waarschuwing had gekregen.

Dat er een administratieve fout is gebeurd werd nu ook aan Wouter Bollansée meegedeeld. Als geste voor de vergissing mag Marcel De Vos zijn dossier over de klacht komen inkijken op het secretariaat van het parket.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is