U bent hier
ENTHOUSIASTE SPREEKSTERS, VEEL VOLK EN SFEER OP ONZE NIEUWJAARSRECEPTIE
Burgemeester Liesbeth Verstreken hield haar ondertussen 10de nieuwjaarstoespraak voor de partij.
Ze was immers zes jaar schepen van cultuur voor ze de burgemeesterssjerp aanvaardde.
Liesbeth had een bijzonder woord van dank voor KFC Eendracht die altijd gul haar mooie accommodatie ter beschikking stelt. Ondertussen voelen we ons daar een beetje thuis.
Verder overliep ze het beleid van 2016 (geen nieuwe belastingen, begroting binnen de perken, bouw school Halle....) en sprak ze de hoop uit om op 1 september van het net begonnen jaar in Halle het nieuwe schooljaar te kunnen starten in de nieuwe school.
Ze besloot haar toespraak met de laatste woorden uit "Lof der Zotheid" van Desiderius Erasmus :
"Ik zie dat u nog een epiloog verwacht, maar u bent werkelijk niet goed wijs als u denkt dat ik me na die stortvloed van woorden nog herinner wat ik allemaal heb gezegd. Het oorspronkelijke gezegde luidde: ik haat een drinkmaatje met een goed geheugen. Ik voeg daar een nieuwe aan toe: ik haat een toehoorder met een goed geheugen. Daarom: ik wens u verder het beste, klap maar in uw handen, leef en drink er vrolijk op los, vermaarde toehoorders, u bent nu in de Zotheid ingewijd?"
Valerie Van Peel, federaal parlementslid en OCMW-voorzitter in Kapellen vertelde waarom zij resoluut voor N-VA had gekozen (in het parlement waar ze dikwijls als journaliste aanwezig was leerde ze Bart de Wever kennen en bewonderde hem om zijn gevatte en ter zake doende tussenkomsten, ze leerde N-VA kennen als een partij die niet tot een zuil behoort. Nu is ze ervan overtuigd dat het voordeel dat dat met zich meebrengt niet te schatten is.
Aan de hand van drie voorbeelden bewijst Valerie dat in België alles communautair is en dat het niet werkt. Er is het ziekenfonds van de NMBS, het geknoei met RIZIV nummers bij de Franstaligen en het feit dat N-VA geen a-sociale maatregelen neemt. Zo haalt ze aan dat een leefloner eerst moet bewijzen dat hij op zoek is naar werk voor hij een toelage krijgt (vroeger was er geen voorwaarde). Als hij hardleers is wordt de toelage niet meer uitbetaald.