Feesten in Cirkels!

Op 25 juni 2020, over deze onderwerpen: Cultuur / erfgoed / toerisme / feestelijkheden

Alhoewel de preventiemaatregelen ten gevolge de coronapandemie stilaan versoepeld worden, is het in de cultuursector nog steeds huilen met de pet op.

Zowat alle festivals en andere massa-evenementen blijven tot nader orde verboden. Ook het traditionele zomerevenement ‘Parkplezier’ in het Zoerselse park Hallehof, dat jaarlijks gedurende de maand augustus elke vrijdag veel volk trekt, ging voor de bijl.

Maar in Zoersel gaat men niet bij de pakken zitten! Schepen voor cultuur Michael Heyvaert (N-VA) wil ons zomers cultuuraanbod levend houden en maakt van de nood een deugd. Hij gaat inventief aan de slag met ‘bubbels’!

‘We schilderen de weide van het kasteel vol cirkels, elke cirkel goed om aan een ‘bubbel’ van 4 à 5 bezoekers plaats te bieden. Als we zo een honderdtal cirkels maken kunnen we met gemak de weide gevuld krijgen met het maximaal toegestane publiek van 400 personen en toch de sociale afstand bewaren’ zegt Heyvaert. ‘Het is uiteraard wel de bedoeling dat iedereen in zijn eigen bubbel blijft.’

Voor de  bediening met de nodige natjes en droogjes wordt gerekend  op de medewerking van de Zoerselse verenigingen.

Het voorlopige programma (er wordt nog in sneltreinvaart aan gewerkt…) ziet  er als volgt uit:

7 augustus   avond            Cultureel optreden door…(nog te bepalen)

9 augustus middag           Matinée voor gezinnen, met FERM-HALLE (KVLV)

14 augustus avond           Wereldraad met Jan Van Riel en de jongeren voor Bohicon     

22 augustus namiddag    Jongerenforum met Jeugdhuis De Non

We hopen alvast dat het publiek met grote trek én dorst afkomt, want de volledige opbrengst van de consumptie gaat naar de verenigingen. Op die manier kunnen we hopelijk voor hen de bittere coronapil wat verzachten.

Het volledig uitgewerkt programma wordt in de komende dagen bekend gemaakt. Alvast reserveren in uw agenda. En denk eraan: de toegang is beperkt tot 400 deelnemers!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is