Gemeenten strijden samen tegen hart- en vaatziekten

Op 6 mei 2019


De gemeenten Malle en Zoersel hebben de aftrap gegeven voor hun nieuwe gezondheidscampage. Die staat dit jaar in het teken van hart- en vaatziekten.

Op Vlaams en nationaal niveau worden geregeld gezondheidscampagnes gelanceerd, maar de gemeentebesturen van Malle en Zoersel doen dat nog eens dunnetjes over op lokaal niveau. Dit voorjaar kiezen ze voor hart- en vaatziekten. 

“We willen het thema extra onder de aandacht brengen”, zeggen de schepenen Wouter Patho (N-VA) van Malle en Cindy Van Paesschen uit Zoersel. “Er bestaan inderdaad genoeg campagnes, maar lokaal kan je net iets meer bereiken. De keuze voor hart- en vaatziekten is bewust omdat nog altijd een van de meest voorkomende doodsoorzaken is in België.”

Folder

De twee gemeenten verspreiden onder meer een folder die overal te vinden is waarbij enkele tips worden gegeven zoals op de voeding letten, stoppen met roken, voldoende bewegen, het alcoholgebruik matigen en de stress onder controle houden. Er volgt ook nog een infosessie over het gebruik van AED-toestellen en een workshop gezond barbecueën. In de folder staan ook de symptomen beschreven van een beroerte.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is