INHULDIGING BUURTBUS

Op 25 juni 2016

U weet het nog: de Belbus werd afgeschaft wegens te duur en onrendabel. Voor wie het niet vanzelfsprekend is om zich te verplaatsen. Voor wie minder goed te been, slechtziend of tijdelijk niet rij geschikt is omwille van een ziekte of een operatie. Kortom: voor wie, vanuit die zorgnood, een mobiliteitsbeperking ervaart, is er nu  ‘de Buurtbus’ - een initiatief van de OCMW's van Malle, Zandhoven en Zoersel, met de steun van provincie Antwerpen en in samenwerking met KINA P.V. en Handicar vzw. Die Buurtbus op reed op vrijdag 17 juni, haar eerste rit.
 

     PRAKTISCH

De Buurtbus brengt u op weekdagen, tussen 8 en 18 uur, van de ene naar de andere opstapplaats langsheen de dorpskernen, woonwijken, zorginstellingen en publieke plaatsen van Malle, Zandhoven en Zoersel.
Aan u om te kiezen aan welke van de 129 opstapplaatsen u op- en afstapt.
Om een rit met de Buurtbus te kunnen reserveren, moet u lid zijn. U neemt hiervoor best contact op met een maatschappelijk assistent(e) van het ocmw van uw gemeente of met de sociale dienst van een van de zorginstellingen in Malle, Zandhoven en Zoersel. De maatschappelijk assistent(e) gaat dan na of u aan de voorwaarden voldoet en brengt uw lidmaatschap in orde.
Zodra u lid bent, kunt u een rit reserveren. Dit doet u voor zowel Malle, Zandhoven als Zoersel bij de centrale van de Buurtbus

                          - bel 03 284 94 80   
                          - en dit elke werkdag tussen 9 en 12 uur.

Reserveer uw rit minstens de werkdag voorafgaand aan de dag van de rit, vóór 12 uur. Stel dat u op vrijdag om 13 uur de Buurtbus wil nemen aan halte 100, dan moet u deze rit donderdag vóór 12 uur reserveren via bovenstaande contactgegevens. Hoe later u belt, hoe groter het risico dat er al een traject is uitgestippeld en u zich zal moeten aanpassen aan wat er nog mogelijk is.
U betaalt een jaarlijks lidgeld. Daarnaast betaalt u een vast bedrag per kilometer. U krijgt hiervoor maandelijks een factuur toegestuurd. Inwoners van Zoersel die een Z|pas hebben en inwoners van Malle en Zandhoven met een vrijetijdspas krijgen 25 % korting op de totale factuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is