Land van Playsantiën, een krachtig samenwerkingsverband!

Op 11 februari 2020, over deze onderwerpen: Cultuur / erfgoed / toerisme / feestelijkheden

De gemeenten Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel ondertekenden deze week een nieuwe samenwerkingsovereenkomst en zetten onder de naam ‘Land van Playsantiën’ de toeristisch-recreatieve samenwerking verder en dit alvast tot 2025. 

Land van Playsantiën heeft tot doel het toerisme en recreatie in de gemeenten te bevorderen. Door krachtenbundeling wil de vereniging het aanbod in het gebied versterken en verder op de kaart zetten. De vereniging wil zowel eigen bevolking, inwoners van de omliggende gemeenten als dag- en verblijfstoeristen laten genieten van de prachtige omgeving.

De naam Land van Playsantiën betekent letterlijk ‘buitenpretjes’. De vereniging dankt zijn naam aan de vroegere buitenverblijven van de stedelijke burgerij en adel. Deze prachtige gebouwen sieren nu nog de verschillende gemeenten.

De voorbije jaren organiseerde de vereniging evenementen zoals culinair wandelen, culinair fietsen, winterwandelingen en zomerse fietstochten met proevertjes onderweg en ook eten met streken. Deze activiteiten zullen ook in de toekomst blijven bestaan dankzij de vernieuwde samenwerking.

Ondertussen wordt er ook druk gewerkt aan de realisatie van een toeristische promotiefilm over het Land van Playsantiën. De ‘première’ wordt voorzien in de loop van dit voorjaar, samen met de viering van het vijftienjarig bestaan van de vereniging.

Hierbij de namen van de personen op de foto van linksboven naar rechtsonder: Luc Van de Weerd (Lille), Patrick Debaere (Zoersel), Paula Henderickx (Zandhoven), schepen Jelle Lauwereys (Zandhoven), Staf Verhoeven (Malle), Jan Quirijnen (Ranst), Walter De Groot (Zoersel), Marcel De Vos (Zoersel), schepen Olivier Rul (Zoersel), schepen Annelies Creten (Ranst), schepen Luc De Backer (Lille), Liliane Janssens (Ranst), Emiel Jespers (Ranst).

Voor meer informatie: …

Land van Playsantiën
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
03 310 05 14
info [at] landvanplaysantien.be
www.landvanplaysantien.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is