N-VA Zoersel betreurt dat “Fake News” nu ook al in Zoersel bijdraagt tot de verzuring van de sfeer in deelgemeente Halle

Op 2 februari 2020, over deze onderwerpen: Natuur en milieu

Gisteren voormiddag werden door de gemeentediensten de fruitbomen van de pastorie tuin op een professionele manier verplaatst naar De Dwergenbergen.

Dit om te vermijden dat de bomen verloren zouden gaan als de werken op latere datum van start gaan en ze dus alsnog op een andere locatie voor de inwoners van Zoersel hun nut kunnen bewijzen.

Spijtig genoeg moeten we vaststellen dat deze actie door H-Eerlijk Zoersel en Overhal in uw artikel omschreven werd als het “Rooien van Bomen” wat uiteraard totaal “Fake News” is aangezien we namens N-VA ook al de bomen op hun nieuwe locatie getoond hebben.

Daarnaast draagt de communicatie van H-Eerlijk Zoersel ook bij tot de verzuring van de sfeer in Halle door te verwijzen naar de sporen die de graafmachine heeft achtergelaten bij deze werkzaamheden.

Om een maximale overlevingskans van deze oude bomen te bekomen moet er een grote kluit meegenomen worden opdat er genoeg haarwortels -die het vocht opnemen en omzetten in sappen- bewaard worden bij de verplaatsing. Daarom is het uitgraven met een hydraulische graafmachine een noodzaak. De overvloedige regenval van de voorbije dagen hebben de zanderige ondergrond omgetoverd tot een heel zachte grond die ervoor zorgt dat er steeds sporen achtergelaten worden bij dergelijke activiteiten ook al werd alle moeite gedaan om deze te minimaliseren. Uitgraven met mankracht (waarnaar H-Eerlijk Zoersel suggereert om sporen te vermijden) zou uiteraard het zekere verlies van deze fruitbomen betekenen.

N-VA Zoersel betreurt het dan ook dat dit “Fake News” en miscommunicatie omwille van het verplaatsen van slechts 4 fruitbomen er toe leidt dat de inwoners van Halle zich onnodig zorgen maken en een verkeerd beeld schetsen van de realiteit mbt het verplaatsen van deze 4 bomen.

Foto Eigendom van Walda Van Onckelen

Schepen Danny Van De Velde – verantwoordelijke voor openbare werken en Groen – naast een van de bomen die volgens H-Eerlijk Zoersel “gerooid” werden gisteren.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is