N-VA Zoersel steunt actie “Kom Op Tegen Kanker”.

Op 26 september 2020, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur, Welzijn en sociale zaken

N-VA Zoersel steunt actie “Kom Op Tegen Kanker”

Door de coronacrisis verloopt het jaarlijkse Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker dit jaar iets anders dan we gewoon zijn.

Er worden zoals steeds in de maand september in heel Vlaanderen volop azaleaplantjes aan de man en vrouw gebracht. De opbrengst van de actie gaat, zoals steeds, volledig naar de strijd tegen kanker.  Dit jaar echter kunnen de plantjes niet spontaan aan een van de talrijke standjes worden gekocht, maar moeten vooraf online besteld worden en bij een afhaalpunt opgehaald worden. Zo kunnen de geïnteresseerde Zoerselaars hun plantjes afhalen in het administratief centrum aan de Handelslei.

N-VA Zoersel besloot daarom om de actie wat extra te ondersteunen door haar leden in te schakelen bij de verdeling op het afhaalpunt.

Schepen van gezondheid Cindy Van Paesschen (N-VA) licht toe :

“Door de online verkoop werden er spijtig genoeg minder plantjes verkocht dan gehoopt. Toch willen we deze actie ook in Zoersel onder de aandacht brengen omdat de strijd tegen kanker ons allemaal aanbelangt. Onze medewerkers waren dan ook graag aanwezig om te helpen bij de verdeling en om zo toch kort, maar toch volledig Covid-veilig, contact te hebben met onze inwoners.

Enkele van onze leden : Burgemeester Liesbeth Verstreken, gemeenteraadsvoorzitter, Marcel De Vos, de schepenen Michael Heyvaert, Danny van de Velde  en Cindy Van Paesschen, gemeenteraadslid Rita Laureyssens en bestuurslid Georgette Truyens zijn vrijdag en zaterdag volop in de weer om te helpen bij de verdeling van de plantjes, maar ook als  aanspreekpunt voor eventuele opmerkingen of suggesties.

De strijd tegen kanker is voor iedereen belangrijk en treft ons allemaal persoonlijk. Zelf heb ik op jonge leeftijd afscheid moeten nemen van mijn moeder die de strijd tegen kanker verloren had, maar ook nu treft de ziekte mijn naaste familie en vrienden alsook collega’s binnen N-VA. Daarom dat deze actie me echt nauw aan het hart ligt”

Extra bijdrage door N-VA Zoersel :

Om de tegenvallende verkoop toch wat te compenseren maar ook om een duidelijk signaal te geven dat we deze actie ook de komende jaren moeten blijven steunen besloot N-VA Zoersel een extra bijdrage te leveren

N-VA ondervoorzitter Ben Van Ocken licht toe :

“Zoals Cindy Van Paesschen al aanhaalde treft deze ziekte velen onder ons, ook veel N-VA leden. Omdat we wisten dat de online verkoop een grote impact zou hebben op de verkoop heb ik het voorstel in onze partij gedaan een extra bijdrage te storten per verkocht plantje. Dit initiatief werd door N-VA Zoersel heel positief onthaald en unaniem goedgekeurd,  N-VA Zoersel koos ervoor om voor ieder verkocht plantje 1 euro extra bijdrage te leveren aan de actie Kom Op Tegen Kanker. Op die manier willen we alvast in Zoersel de terugvallende verkoop grotendeels compenseren met een directe bijdrage.”

Dit jaar werden er 570 plantjes verkocht in Zoersel. Enkele dagen geleden heeft onze penningmeester Eric Behiels dan ook al de bijdrage van  570 € namens N-VA Zoersel overgemaakt aan Kom Op Tegen Kanker.

We hopen dat ons initiatief ook andere mensen, bedrijven of organisaties aanzet om een soortgelijke extra ondersteuning te geven aan de actie Kom Op Tegen Kanker zodat niet alleen in Zoersel maar in heel Vlaanderen de strijd tegen kanker kan worden verder gezet met dezelfde middelen en dat Covid-19 hierop geen negatieve invloed heeft.

De slogan van N-VA Zoersel is : “Een hart voor Zoersel”, we laten dit hart nu zien en bedanken alvast alle mensen die ook hun hart getoond hebben en een of meerdere plantjes gekocht hebben.

We kijken er alvast naar uit om volgend jaar, en hopelijk dan COVID-vrij, weer volop een boost te kunnen geven aan de verkoop van de azalea’s en op die manier opnieuw aan te sluiten op het stijgend succes van de actie.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is