Nieuwe Hondenzone aan Zoerselhoek

Op 5 februari 2021, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur

Het speelplein Konstantinopel aan de Melkweg – Oudstrijderslaan wordt binnenkort (gedeeltelijk) ingericht als hondenzone. De viervoeters van Zoerselhoek aan het feest!

Binnen enkele dagen wordt een flink gedeelte van het speelplein Konstantinopel aan de hoek Melkweg – Oudstrijderslaan in de wijk Zoerselhoek, ingericht als hondenzone. Na die aan de Akker (wijk Jukschot) is dit de tweede maar zeker niet de laatste hondenzone die in Zoersel wordt voorzien om onze viervoeters een stukje onbekommerde vrijheid zonder leiband te gunnen.

Onze schepen voor o.a. dierenwelzijn Michaël Heyvaert (N-VA) had oren naar de verzuchting van enkele wijkbewoners van Zoerselhoek om ook in hun buurt een plaatsje voor de hond te voorzien.

Dat zulke plekjes niet makkelijk te vinden zijn moet je hem trouwens niet vertellen.  Altijd is er wel een bezwaar tegen de inplanting van een hondenzone, als het niet de omwonenden zijn, dan zijn het reglementen inzake omgeving, milieu of andere die in de weg staan.

Dit neemt niet weg dat Michaël en zijn collega Danny Van de Velde (N-VA / openbare werken) naarstig verder werken om over heel Zoersel verspreid, op strategische punten hondenzones in te richten.

Zo wordt er nu gekeken naar een plekje bij de voetbalvelden van Zoersel en in het dorp van Halle.

Iedere hondenvriend / eigenaar zal je het belang van het vrij kunnen rondlopen voor een hond beamen. Elke hond heeft beweging nodig en moet al eens kunnen struinen, snuffelen, socialiseren met andere honden, kortom: hond zijn. Het zijn niet de loslopende honden die blaffen, maar net diegenen die aan de ketting liggen of opgesloten in een hok.

Verder ontneemt de nabijheid van een hondenzone elk alibi aan een hondenbaasje, die zijn hond zomaar in de natuur loslaat en daarbij de gemeentelijke orde verstoort. Een flinke GAS-boete zal zijn deel zijn!

Maar uiteraard dienen hondenbaasjes zich ook binnen de omheinde hondenzone aan voorschriften te houden:

De hond moet voortdurend onder toezicht staan én gehoorzaam zijn.
Agressieve honden blijven aan de lijn en kunnen zelfs geweigerd worden.
En niet vergeten: ook hier de drol in het zakje!
En bij het verlaten van de hondenzone: aan de lijn!

 Wafwaf!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is