Nieuwjaarswensen burgemeester

Op 21 januari 2022

NAAR EEN HOOPVOL EN GELUKKIG NIEUW JAAR 2022

 

Voor velen van ons bracht het voorbije jaar veel zorgen en problemen met zich mee. We leven nu al zo lang onder het juk van de pandemie. Iedereen is in zijn dagelijks leven getroffen, zonder onderscheid in rang of stand of leeftijd. Scholen, woonzorgcentra en crèches - vaste bakens in het gewone leven - wankelen, maar vallen niet om dankzij de kracht en de moed van de mensen die er werken en zorgen. Ziekenhuizen, winkels, openbaar vervoer, thuishulp bij mensen thuis, buren en familie: overal blijven mensen paraat staan om een helpende hand te bieden en te ondersteunen. Brandweer, politie, gemeente en ocmw zetten zich constant in om er te zijn voor elke inwoner en zijn noden. Geen enkel beroep kan gemist worden in onze samenleving. En ieder van ons heeft zijn waarde in onze gemeenschap. Met z’n allen met hart en ziel er volop voor gaan. Dat kunnen en willen we doen. Samen.

Alles zit in de voortdurende werveling van verandering en transitie. We moeten ons alsmaar aanpassen en oplossingen bedenken in deze veranderende omgeving. Velen worden dat moe. Terwijl anderen niets liever doen dan daaraan mee te werken. Om het leven beter te maken, vooruit te gaan en niet bij de pakken te blijven zitten. Laten we ons inspireren door nieuwe ideeën en mogelijkheden die een crisis altijd opwekt. Laten we de vaste waarden als houvast behouden en sterker maken: Natuur, Cultuur, Solidariteit. En absolute voorwaarde voor dat alles: de menselijke vrijheid en de bijhorende verantwoordelijkheid. Voor de tweede keer op rij kunnen we met N-VA Zoersel geen nieuwjaarsreceptie aanbieden, waarbij we het glas kunnen heffen en elkaar in de ogen kunnen kijken. Een groot gemis is dat. Maar we houden het tegoed. Het staat in vette tekst in mijn agenda.

We plannen een lenteactiviteit, waar we mekaar in levende lijve kunnen ontmoeten. De digitale ontmoetingen via het schermpje, mogen gerust even opzij worden geschoven. Wat kijk ik er naar uit jullie allen weer te ontmoeten.

Samen met onze coalitiepartners bouwen we intussen verder aan de nieuwe dorpszaal in Halle, met tuin en opgefriste pastorij. In de Lindedreef krijgen de toekomstige woningen, een mix van sociale en private woongelegenheden, stilaan vorm. Een woonproject rond de grote kastanjeboom. Ter vervanging van de geannuleerde kerstmarkt plannen we een gezellige paasmarkt rond het gemeentehuis. We starten het studiewerk op voor de realisatie van een nieuwe hedendaagse bibliotheek in Sint-Antonius. We blijven timmeren aan de tangent, de nieuwe naam voor de omleidingsweg rond Zoersel en de verbinding met de KMO zone Malle (doortrekking van de omleidingsweg rond Zoersel naar de Antwerpsesteenweg ter hoogte van Maris Stella in Malle).

We blijven verder aan de kar trekken van nieuwe rioleringsprojecten, verledding van de openbare verlichting, zuinigere verlichting in het gemeentehuis en energie-ingrepen in andere gemeentelijke gebouwen, we werken aan veiliger verkeer. We ontharden en vergroenen, laten bermen bloeien voor meer en diversere natuur. Onze groene omgeving blijft dé troef die Zoersel karakteriseert en waarvan we alle aspecten willen beleven. Kunnen wandelen en genieten in rust of juist gezellig bijeen komen om de dagen te plukken. Daarvoor klopt elk Zoersels hart.

Ik wens dan ook van harte dat we mekaar weldra in alle vrijheid op festiviteiten, activiteiten, sportwedstrijden en evenementen, groot en klein, weer in de ogen kunnen kijken, hoe rapper, hoe liever! Hou u en uw naasten gezond, blijf houden van en draag mee zorg voor het goede leven in Zoersel. Samen maken we van Zoersel een thuis voor ieder van ons.

 

Met vriendelijke groeten,

Liesbeth Verstreken
burgemeester

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is