Onze jeugdherberg ontvangt steun van de Vlaamse Overheid

Op 3 september 2020, over deze onderwerpen: Cultuur / erfgoed / toerisme / feestelijkheden
Foto: Jeugdherberg Gagelhof met manager Frank Yseboot, Patrick Debaere en Marcel De Vos, respectieve

Aan de Gagelhoflaan 18 in Zoersel vind je jeugdherberg Gagelhof. Deze gezellige jeugdherberg is niet alleen de oudste van Vlaanderen (het gebouw werd destijds ontworpen door de beroemde Antwerpse architect Braem), maar is ook uniek in zijn soort, hij wordt namelijk al meer dan veertig jaar uitsluitend door vrijwilligers gerund, een prestatie!

In juni verkreeg Gagelhof nog het ECO-label ‘Green Key’ wegens volgehouden en doorgedreven inspanningen om de jeugdherberg zo duurzaam mogelijk uit te baten.

En onlangs werd er dan vanwege de Vlaamse minister voor toerisme Zuhal Demir een bijzondere subsidie van € 4.116 toegekend als ‘jeugdverblijfscentrum’ onder de vorm van een welkome steun in deze barre coronatijden.

Het toeristisch seizoen is voor jeugdherberg Gagelhof, zoals voor vele collega’s in de toeristische sector en de horeca een volledige flop geworden. Zo was de jeugdherberg in de maand mei volledig volgeboekt ter gelegenheid van de Special Olympics, spelen die in Antwerpen zouden plaatsvinden…maar volledig werden afgelast ten gevolge van corona. Een flinke streep door de rekening en dat was niet de enige…

In samenwerking met Toerisme Zoersel tracht de jeugdherberg het seizoen nog enigszins te redden door o.a. in te spelen op de belangstelling voor de GR5-route, die in de onmiddellijke buurt passeert en de nieuwe fiets- en wandelroutes die door Toerisme Zoersel worden gepromoot.

Hoogstwaarschijnlijk volgt er in het najaar nog een tweede luik in de steunmaatregel van de Vlaamse Overheid, het zal zeer welkom maar ook welverdiend zijn!

Foto: Jeugdherberg Gagelhof met manager Frank Yseboot, Patrick Debaere en Marcel De Vos, respectievelijk voorzitter en secretaris Toerisme Zoersel 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is