Onze Zoerselse landbouwlus

Op 28 juni 2019, over deze onderwerpen: Cultuur / erfgoed / toerisme / feestelijkheden, Natuur en milieu

op 23 juni werd in Zoersel de ‘landbouwlus’ feestelijk ingehuldigd. De lus, gecreëerd door de lokale afdelingen van de Landelijke Gilden met ondersteuning van gemeente & ocmw Zoersel, is een interactieve fiets- en wandelroute van 31 kilometer door de mooie Zoerselse natuur. Het laat inwoners (en andere fiets- en wandelfanaten) op een originele manier herontdekken hoe sterk verweven hun leven is met het platteland in hun gemeente.

De landbouwlus werd uitgewerkt naar aanleiding van ‘Zoersel: Dorp in de Kijker 2018’. Vorig jaar werd Zoersel namelijk door de Landelijke Gilden geselecteerd als ‘Dorp in de Kijker’ van de provincie Antwerpen. Met het project willen ze de eigenheid van het dorpsleven nieuw leven inblazen.

landbouwleerpad met subthema’s

De plaatselijke afdelingen van de Gilden zagen hun kans schoon om Zoerselaars op een vernieuwende manier te laten kennismaken met de landbouw en natuur in hun gemeente. Het leven van elke Zoerselaar is immers sterk verweven met het platteland in al zijn aspecten, maar vaak zijn ze zich daar niet meer echt van bewust. Om daar verandering in te brengen, creëerden ze deze interactieve fiets- en wandelroute, die de drie deelgemeenten van Zoersel met elkaar verbindt. De route vindt u op hun website.

TIP: scan de QR-codes op de borden en kom nog meer te weten!

(De landbouwlus werd gerealiseerd dankzij de subsidies van het Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling, LEADER.)

meer weten?

Fons Christiaensen, Landelijke Gilden Halle-Sint-Antonius, M 0472 79 93 52, a.christiaensen [at] yahoo.com
website Landelijke Gilden 
verslag over de Landbouwlus (Daniel Willaeys)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is