psychologische hulp voor medehuurders na moord.

Op 29 september 2019

Cindy Van Paesschen (N-VA), schepen van Sociale Zaken in Zoersel heeft het Sociaal Verhuur Kantoor (SVK) Het SAS de opdracht gegeven om indien nodig psychologische hulp en eventueel een ander onderdak te geven aan de medehuurders van het appartementsgebouw waar woensdag Lesley Swolfs (35) werd vermoord.

 

Verdachte Roger S. (49) ging aankloppen bij een buur in het flatgebouw aan de Handelslei in Sint-Antonius (Zoersel) om eens naar Lesley te komen kijken. De man stuitte op de moordscène en was erg aangedaan.

Ook de andere huurders van het gebouw, allemaal mensen met een psychische kwetsbaarheid die onder begeleiding staan van PZ Bethaniënhuis, waren zeer gepakt door de feiten. “Ik heb de opdracht gegeven om de andere huurders die ook allemaal een appartement huren via SVK Het SAS bij te staan om dit trauma te verwerken en indien nodig een ander onderdak aan te bieden, mocht het te zwaar zijn om in dat appartementsgebouw te blijven wonen”, zegt schepen Van Paesschen.

Bij een SVK kunnen personen met een beperkt inkomen die op de particuliere markt moeilijk een huurwoning vinden, een woning huren aan een verminderde prijs. Van Paesschen bevond zich in het buitenland op het moment van de feiten. “Maar ik heb alles gevolgd en heb die open brief die het personeel van PZ Bethaniënhuis verspreid heeft ook meteen gedeeld omdat ik dit zeer belangrijk vond”, zegt de schepen nog.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is