Veilig naar school in Zoersel

Op 28 augustus 2021, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur, Mobiliteit

Zoersel is klaar voor de start van het nieuwe schooljaar. Schepen van openbare werken Danny Van de Velde (N-VA) en schepen van mobiliteit en verkeer Marc De Cordt (Groen!) zijn tevreden met de uitgevoerde werken. Speciaal voor fietsers en voetgangers werden een aantal ingrepen uitgevoerd die de veiligheid ten goede komt.

 

Bruggetje

Aan de Kasteeldreef-Eikenlaan kwam er vorig jaar een klein stukje fietspad. Nu is ook het bruggetje voltooid. Fietsers kunnen nu een veilige afdraaibeweging maken Kapellei – Kasteeldreef en omgekeerd. Het nieuwe fietspad sluit aan op het fietsnetwerk Halle.

 

Duidelijke oversteekplaatsen

De oversteekplaatsen aan de Achterstraat ter hoogte van de Hoge Dreef (Antoniusschool) en de Begijnenstraat (Beuk & Noot)  kleuren sinds kort rood. Daardoor vallen ze extra op voor automobilisten. De oversteekplaats naar de basisschool De Kiekeboes aan de Kerkstraat springt in het oog met vrolijke regenboogkleuren. Het zebrapad aan de Achterstraat rond punt, werd al eerder in een kleurig jasje gestoken.

 

Schoolstraat

Op 1 september wordt de Processieweg in Sint-Antonius opnieuw schoolstraat bij de start en aan het einde van de lesdag. Gemotoriseerd verkeer is er dan niet toegelaten. Voetgangers en fietsers kunnen zo op een veilige manier de toegangen tot de Antoniusschool langs de Handelslei en de Achterstraat bereiken.

 

Tractorsluis

De Medelaar, gedeelte plaatselijk verkeer tussen Melkweg en Kwadestraat, werd voorzien van een tractorsluis ter hoogte van het kruispunt met de Kleine Medelaar. Auto’s kunnen niet meer door. Landbouwvoertuigen en fietsers kunnen nog wel passeren. De Medelaar wordt zo een veilige fietsverbinding. Een groot pluspunt voor de vele scholieren die in het VTI-Zandhoven school lopen.

 

Meer info

Danny Van de Velde – danny.vandevelde [at] zoersel.be

Mac De Cordt – marc.decordt [at] zoersel.be

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is