Wijkbudgetten.

Op 27 juni 2021, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur

N-VA ondersteunt Wijkwerking

Het project ‘wijkbudgetten’ werd op de gemeenteraad van 24 juni eenparig goedgekeurd.

Met dit nieuwe project geeft de gemeente Zoersel een stevig duwtje in de rug van plaatselijke initiatieven die tot doel hebben het leven in de wijken te veraangenamen en de samenhang te bevorderen.

Schepen voor wijkwerking Michaël Heyvaert (N-VA) presenteerde op de gemeenteraad van 24 juni zijn project ‘wijkbudgetten’  en kreeg daarvoor meteen een unanieme goedkeuring!

Daarbij was hij niet over één nacht ijs gegaan. Een uitgebreide consultatie en overleg met de diverse adviesraden van onze gemeente was daaraan voorafgegaan.

Schepen Michaël Heyvaert is enthousiast: ‘Sterke buurten en wijken zijn de basis voor een gelukkige lokale gemeenschap. Elke wijk heeft zijn eigen behoeften en de wijkbewoners zijn het best geplaatst om zelf een buurtversterkend project vorm te geven. Met de huidige Corona-crisis was het heel moeilijk om mensen samen te krijgen, laat staan om zulke initiatieven vorm te geven. Nu de vaccinatiecampagne op volle toeren draait mogen we hopen dat we deze miserie spoedig achter ons kunnen laten. Tijd voor actie dus!’

De gemeente wil deze lokale initiatieven krachtig steunen en is daarbij niet krenterig: een financiële steun tot € 10.000 is weggelegd per goedgekeurd project.  Maar het blijft niet bij financiële steun. Elk project wordt afzonderlijk bekeken en in samenwerking met de gemeentelijke diensten vormgegeven. Daarbij wil de gemeente zo weinig mogelijk betuttelen, zo is b.v. de omschrijving van een ‘wijk’ vrij, de buurt bepaalt zelf met welke straten zij een project wenst uit te werken.

Aan de slag dus! Er zijn twee beslismomenten per jaar waarop de projecten ten laatste moeten ingediend worden: 1 april en 1 oktober.

Mdv/27.06.2021

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is