ZOERSEL TATOEËERT STOEP VOOR PLEEGZORG

Op 15 november 2019, over deze onderwerpen: Gemeentebestuur

Tijdens de week van de Pleegzorg, van 15 tot 24 november, zet gemeente & ocmw Zoersel pleegzorg extra in de kijker in het straatbeeld. Daarmee wil het gemeentebestuur helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

 

Als Pleegzorggemeente wil gemeente & ocmw Zoersel samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen krijgen de stoepen van 15 tot 24 november een kleine make-over. Een krijttattoo kleurt tijdelijk het straatbeeld. Met de actie willen we inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap.

 

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

 

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?

Heb jij ook nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be of kom naar een informatieavond in je buurt!

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is