Zoersel zet in op veerkracht tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Op 30 september 2020, over deze onderwerpen: Welzijn en sociale zaken

“Hoe gaat het met u, nu de wereld toch een beetje op zijn kop staat?” Van 1 tot 10 oktober is het de ’10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’. In deze periode zet gemeente & ocmw Zoersel, in samenwerking met de andere SIGO-gemeenten (Brecht, Malle, Schilde, Schoten, Wijnegem en Zandhoven) en Bethanië Geestelijke Gezondheidszorg, extra in op veerkracht.

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat deze verandering gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid van de bevolking. Om deze onzekerheid goed door te komen, is de veerkracht van mensen cruciaal. 

Tijdens de ‘10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’, van 1 tot en met 10 oktober, willen we extra aandacht vestigen op het belang van veerkracht. Het thema is dit jaar opnieuw 'Samen Veerkrachtig'.

schrijf een kaartje

In de drie Zoerselse bibliotheken en het administratief centrum (Handelslei 167) kan men een gratis postkaartje komen halen. Op de kaartjes staan leuke en positieve spreuken. Wie wil, kan op de achterkant een fijne persoonlijke boodschap schrijven en iemand een hart onder de riem steken.

10 stappen ‘fit in je hoofd’

Werk aan uw mentale gezondheid met de 10-stappen van ‘fit in je hoofd’ (https://www.zoersel.be/leven-en-welzijn/gezondheid/tips-geestelijke-gezo...). Deze stappen kunnen u inspireren om uw leven gezonder en gelukkiger te maken. Tip: surf ook eens naar www.checkjezelf.be. Daar vindt u ook heel wat tips rond mentaal fit blijven.

samen veerkrachtig

Iets actievere activiteiten of workshops vindt u op www.samenveerkrachtig.be. U vindt er trouwens ook meteen meer info over de 10-daagse van de geestelijke gezondheid.

Voor meer informatie kan men terecht op www.zoersel.be/10daagse of contact opnemen met onze dienst gezondheid & wereld, T 03 2980 9 59.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is