Zoersel zoekt jong dj-talent

Op 16 januari 2021, over deze onderwerpen: Cultuur / erfgoed / toerisme / feestelijkheden

De Zoerselse cultuur- en jeugddienst en de jeugdraad slaan de handen in elkaar en gaan op zoek naar jong dj-talent. Hiermee willen ze jonge Zoerselse dj’s een kans geven om gehoord en gezien te worden.

Voor jongeren is de coronacrisis een stevige uitdaging. Samenkomen met vrienden, een bezoekje brengen aan het plaatselijke jeugdhuis, dansen op een fuif … Voorlopig is dit allemaal niet meer mogelijk”, vertelt schepen voor cultuur, Michael Heyvaert. “Daarom gingen we op zoek naar manieren om cultuur en jongeren tijdens corona dichter bij elkaar te brengen. Met deze dj-contest bieden we enerzijds podiumkansen voor jonge dj’s – via livestreams – en anderzijds een digitale manier voor jongeren om ‘uit te gaan’”, vervolgt de schepen.

Twee categorieën

Om alle jonge Zoerselse dj’s een eerlijke kans te geven, worden deelnemers in twee categorieën geplaatst. Een junior-categorie voor dj’s die nog maar net begonnen zijn, en een senior-categorie voor dj’s met al enkele jaren podiumervaring. Een driekoppige jury zal uiteindelijk twee winnaars bekend maken.

Prijzenpakket

De twee winnaars maken kans op een waardebon voor dj-materiaal, een dj-workshop, podiumkansen via livestream én een podiumplek op één van de Zoerselse fuiven (als het terug mag).

Hoe inschrijven?

“De wedstrijd is speciaal voor jongeren tussen 16 en 26 jaar oud, met veel of weinig ervaring als dj. Het is wel belangrijk dat ze een link hebben met Zoersel. Want we willen echt lokale talenten aantrekken met deze dj-contest”, zegt schepen voor jeugd, Olivier Rul. Deelnemers kunnen nog tot en met 15 februari een mixtape van 30 minuten naar cultuur [at] zoersel.be sturen. Verder is het belangrijk voor de kandidaten om een beknopte biografie mee te sturen (naam, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer, foto, podiumervaring). Alle muziekstijlen zijn welkom: allround, house, techno, hardstyle … .

Aan alle deelnemers wordt gevraagd om zaterdag 13 maart, 10 april en 8 mei alvast vrij te houden in hun agenda.

Meer info:

Michaël Heyvaert, schepen bevoegd cultuur, bibliotheek, 11 juli en 11 november, wijkwerking, seniorenbeleid

Olivier Rul, schepen bevoegd voor jeugd, kinderopvang, sport, lokale economie, landbouw en toerisme

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is