ZONNEPUTTEKE: WEL OF NIET MEER IN GEBRUIK?

Op 23 oktober 2015

U hoorde hier of daar zeker iemand klagen, soms ook een beetje zeuren, over de sluiting van het Zonneputteke als vergaderlocatie voor verenigingen.  
Even de geschiedenis herhalen:  

de bibliotheek in deelgemeente Zoersel verhuisde naar de nieuwbouw in het dorp,
voor de technische dienst van de gemeente,  gevestigd op de site Zonneputteke, worden nieuwe gebouwen voorzien,
het gebouw voldoet niet meer aan de normen van deze tijd met hoge stookkosten en grote herstelkosten tot gevolg.
er is nieuwe accommodatie voor verenigingen voorzien boven de bib en bij KFC De Eendracht in Zoersel.

Om al deze redenen werd besloten het Zonneputteke te sluiten en de verenigingen te begeleiden naar de nieuwe locaties. Enkele pijnpunten bleven: de drie verenigingen die een vaste stek hebben in het gebouw en de verenigingen die in de keuken kooklessen organiseren. Voor deze laatste is een alternatief gevonden. De andere wachten op nieuwe voorzieningen op een andere locatie, niet alleen door de gemeente te realiseren uiteraard.
Nu is er bovendien een nieuwe situatie ontstaan : de gemeente zou eventueel de gronden in de Achterstraat,  waarop het politiecommissariaat  (dat is nu voorzien in Brecht)  gepland was, aankopen.  De technische dienst zou daar dan een onderkomen vinden en veel centraler in de gemeente gevestigd zijn. Door deze ontwikkeling is de afbraak van het Zonneputteke nog niet voor 2016! 
Daarom krijgen de verenigingen nog de kans om de lokalen te gebruiken, MAAR ... dit maakt van de oude gebouwen nog geen ideale vergaderruimte natuurlijk. U kon in de Gazet van Antwerpen van vrijdag 16 oktober lezen dat het dak lekt en het regenwater opgevangen wordt in emmers.
Bovendien kan aan verenigingen die al andere lokalen gebruiken geen garantie gegeven worden dat zij hun vaste gebruiksmomenten terug krijgen na een tijdelijke overstap naar de oude lokalen. En.... de retributie voor het gebruik van de lokalen in het Zonneputteke zal, na advies van de culturele raad,  aangepast worden aan dat  van de andere lokalen (dit om een heel klein beetje de hoge verwarmingskost te dekken).
Een tijdelijke tegemoetkoming voor hen die heimwee hebben naar hun oude vergaderzalen.... of toch nog graag een groot evenement daar en niet elders willen laten doorgaan. U vindt er alles over op www.zoersel.be.
Terugkomen op een genomen beslissing mag geen gewoonte zijn. Soms is het een daad van goed bestuur.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is