Jos Halkus

Sinds 2004 verblijf ik met veel plezier in België. Voor lange tijd heb ik in Schilde-’s-Gravenwezel gewoond. Vanaf 2017 wonen we in Zoersel. Ik heb een dochter van 14 jaar, die nu in het vierde middelbaar studeert op het Vita & Pax College in Schoten.

Volmondig onderschrijf ik de ambities en de standpunten van N-VA, en ik wil zeer zeker significant bijdragen met mijn kennis en achtergrond in diverse domeinen ter versterking en positionering van de N-VA Zoersel.

Ik geloof in het N-VA standpunt/ambitie van subsidiariteit (lagere overheden meer bevoegdheden) en daartoe het versterken van steden en gemeenten; het niveau dat het dichtst bij de burger staat.

In dat verband pleit ik voor een visie op de toekomstige samenleving van Zoersel en vooral ook voor een transitie ernaartoe.

In de overlegvormen zouden mijns inziens - ook lokaal - nieuwe stakeholders in het beleidsproces moeten kunnen meedenken, zoals de bouw, zorg, onderwijs, ondernemers, en ook burgers, in plaats van alleen maar de gestaalde kaders. Zo'n inhoudelijke en procesmatige puzzel zou je voor elk transitievraagstuk kunnen maken: voor energie, vergrijzing, migratie, zorg, onderwijs, mobiliteit, etc.

Elke keer weer vraagt dat een eerlijk en transparant verhaal, vanuit een heldere visie, die vertaald wordt naar de opgaven van vandaag-de-dag, waaruit scherpe keuzes volgen.